eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

ERASMUS+: Razmjena znanja kroz iskustva profesora sa Sveučilišta Lucian Blaga

Profesor Nicolae Florin Cofaru sa Sveučilišta "Lucian Blaga" Sibiu, Rumunjska, sudjelovao je u mobilnosti u svrhu podučavanja na Logos centru u Mostaru. Ova mobilnost imala je nekoliko ključnih ciljeva, koji su uključivali predstavljanje sveučilišta, razmjenu iskustava u okviru Erasmus+ programa, provođenje didaktičkih aktivnosti te stjecanje novih kulturnih uvida.

Jedan od osnovnih ciljeva bio je predstavljanje Sveučilišta Lucian Blaga, s posebnim naglaskom na Fakultet inženjerstva. Profesor je imao priliku upoznati kolege s različitim aspektima obrazovanja i istraživanja na svom sveučilištu. Kroz razmjenu iskustava, nastavnici su razgovarali o inicijativama Erasmus+, što je doprinijelo jačanju međunarodne suradnje.

Tijekom mobilnosti, profesor je provodio nastavu na teme kao što su programiranje CNC strojeva, dizajn eksperimenata u području strojarskog inženjerstva te biomehanika i bioinženjerstvo ljudske noge. Mobilnost je također donijela dodatnu vrijednost u kontekstu modernizacije i internacionalizacije uključenih institucija. 

Ova mobilnost pokazuje koliko je važno povezivanje obrazovnih institucija na međunarodnoj razini. Kroz suradnju i razmjenu znanja, omogućava se unapređenje nastavnog procesa i jačanje kompetencija studenata, što u vodi prema kvalitetnijem obrazovanju i boljoj pripremljenosti za izazove globalnog tržišta rada.

 

Objavljeno 15.10.2024. u 14:32h