eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studijski program

Promet

Potrebe za kadrovima osposobljenim za cestovni promet proizlaze, prije svega, iz strateških opredjeljenja Bosne i Hercegovine da se funkcioniranje i razvitak prometa temelji na visokoj svjetskoj razini, što je nužno za uključivanje Bosne i Hercegovine u međunarodnu podjelu rada i uključivanje u međunarodne integracije te korištenje komparativnih prednosti geoprometnog položaja. U tom pravcu, u zadnjih nekoliko godina, doneseno je više zakonskih i podzakonskih akata, te potpisano više bilateralnih i multilateralnih sporazuma, koji tretiraju problematiku prometa.

Saznajte više
Cestovni promet

Ideju o uvođenju studijskog programa Promet, studijskog smjera Cestovni promet, treba gledati isključivo kao težnju osnivača da se učini kvalitetno novi iskorak u razvoju, u pravcu što boljeg i potpunijeg zadovoljavanja potreba društvene zajednice za odgovarajućim profilom kadrova koje se već sada sve jasnije uočavaju i nameću kako u Hercegovačko-neretvanskoj županiji tako i u županijama u okruženju, odnosno ostalim dijelovima BiH.

Ako se promatra izučavanje prometnih znanosti onda se Visoka škola "Logos centar” bavi istraživanjem prometnog fenomena u području tehnologije prometa te prepoznavanjem potreba i valorizacijom uspostave sustava kvalitete u području djelovanja.

Znanstveni doprinos rada sa studentima mora da odražava jasno i jednoznačno povezivanje interesnih skupina i definiranje poslovne izvrsnosti kao njihove razvojne strategije koja integrira tri aspekta: tehnički aspekti i učinkovitost, vremenski sklad i pouzdanost te transport safety and security. U nastavi moraju biti definirane radnje u cilju postizanja poslovne izvrsnosti u području tehnologije prometa.

U tom smislu studij Prometa obuhvaća istraživanje, razvoj, prijenos znanja i obrazovanje znanstvenoga i inženjerskoga kadra prometnoga profila.

Stupanj: preddiplomski studiji
ECTS: 180/240
Trajanje studija: 6 semestara (3 godine) / 8 semestara (4 godine)
Stručni naziv: Prvostupnik (Bachelor) inženjer cestovnog prometa
- Cestovni promet s ukupno 180 ECTS bodova.

Prvostupnik (Bachelor) inženjer cestovnog prometa
- Cestovni promet s ukupno 240 ECTS bodova.

Nastavni plan i program: Cestovni promet - trogodišnji studij Cestovni promet - četverogodišnji studij

Novosti

Održana 5. međunarodna studentska konferencija „Zelena održiva budućnost“

Na Veleučilištu u Bjelovaru 17. svibnja 2024. održana je 5. međunarodna studentska konferencija „Zelena održiva budućnost“. Konferencija je održana u hibridnom obliku, uživo i on... Saznajte više > Objavljeno 25.5.2024. u 10:24h 

Program 5. Međunarodne studentske konferencije „ZELENA ODRŽIVA BUDUĆNOST“

5. međunarodna studentska konferencija “Zelena održiva budućnost” održati će se 17. 5. 2024. na Veleučilištu u Bjelovaru na kojoj će svoje radove prezentirati studenti s 12 visok... Saznajte više > Objavljeno 13.5.2024. u 12:20h 

1 2 3 4  ...