eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studentice modnog dizajna na 46. BH Fashion Weeku u Sarajevu

Na ovogodišnjem 46. LEDA BH FASHION WEEK u Sarajevu, u Galeriji Tower je održana izložba i revija studentskih radova i kolekcija.

Sudjelovali su studenti Tehnološkog Fakulteta Banja Luka, odsjek tekstilni dizajn, studenti Tehničkog Fakulteta Bihać, odsjek tekstilni dizajn te studenti Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru, odsjek modni dizajn.

Studentice druge godine modnog dizajna Visoke škole Logos centar u Mostaru, Tanja Palačković i Dora Ćeškić predstavile su svoje kreacije i izložile modne ilustracije u sklopu revijalne izložbe i modne revije.

Prva kolekcija pod nazivom ''Etno motivi kao format za suvremeni modni izričaj'', a druga kolekcija pod nazivom ''Ljubav kao jedinstveni jezik suvremenog odijevanja''.

Ovo je drugi put da se studentice Dora i Tanja predstavljaju javnosti sa svojim kolekcijama, nakon Mostara ovoga puta u Sarajevu na najvažnijem BH modnom događaju. Samim time već kao studentice druge godine uz podršku svojih profesora i Logosa zakoračile i započele svoj profesionalni put i razvoj u modnom dizajnu. Također su iskusile u praksi ono što ih čeka kada krenu u samosalno kreiranje i nastupanje na sličnim događjima nakon završetka studija.

Sve revijalne izložbe se mogu pogledati na modnoj platformi www.bhfwsa.com koja nudi jedinstven multimedijalni sadržaj, uključujući intervjue, revijalne i video prezentacije autorskih izložbi dizajnerskih kolekcija i domaćih obrtnika, poduzetnika malih domaćih brendova, highlights-e, trenutke iza scene vrijedne čekanja.

Objavljeno 1.7.2024. u 08:44h