eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Poziv za prijave na Međunarodnu ljetnu školu „Upravljanje rizikom kritične infrastrukture“

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ Kiseljak u suradnji sa Institutom za procjenu rizika i kritičnu infrastrukturu (Podgorica) organizira Međunarodnu ljetnu školu pod nazivom „Upravljanje rizikom kritične infrastrukture“, koja će se održati u lipnju 2024. godine.

Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru je partner ove međunarodne ljetne škole te ovim putem poziva sve zainteresirane studente da se prijave za sudjelovanje.

„Kritična infrastruktura“ predstavlja imovinu, sustave ili njihove dijelove koji se nalazi u Bosni i Hercegovini, zemljama okruženja, državama članicama Europske unije, a koji je ključan za održavanje vitalnih društvenih funkcija, zdravlja, zaštite, sigurnosti, ekonomske ili socijalne dobrobiti ljudi i čije narušavanje ili uništavanje ima značajan utjecaj u državi zbog neodržavanja tih funkcija.

Osnovni cilj programa je stjecanje znanja iz postupaka sigurnosnog rizika i upravljanja kriznim situacijama kao ključnim elementima zaštite kritične infrastrukture.

Međunarodna ljetna škola se sastoji iz četiri povezanih modula, i to:

MODUL 1: OSNOVE KRITIČNE INFRASTRUKTURE

MODUL 2: ZAVISNOSTI KRITIČNE INFRASTRUKTURE

MODUL 3: INFORMACIJSKA SIGURNOST I CYBER SIGURNOST

MODUL 4: UVOD U ANALIZU I UPRAVLJANJE RIZIKOM

Nastava je planirana u ukupnom opterećenju polaznika od 32 sata. U realizaciji programa Ljetne škole provodit će se teoretska nastava i praktične vježbe.

Polaznicima Međunarodne Ljetne škole “Upravljanje rizikom kritične infrastrukture“ izdati će se uvjerenje na bosanskom i engleskom jeziku sa 2 ECTS boda.

Sve dodatne informacije možete potražiti na LJETNA ŠKOLA i poslati upit summerschool@ceps.edu.ba .

Objavljeno 30.4.2024. u 13:06h