eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA LOGOS-a: INTERVJU S DAVOROM PEHAROM

Studij Energetike na Visokoj školi "Logos centar" u Mostaru osposobljava studente za primjenu stečenih vještina na tržištu rada i uspješan razvoj karijere.

Razgovarali smo sa Davorom Peharom koji nam je prenio svoje iskustvo studiranja na Logos centru.

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

DAVOR PEHAR: Pozdrav, ja sam Davor Pehar i dolazim iz Mostara. 

LOGOS: Zašto ste izabrali studij Energetike i kako ste saznali za Visoku školu „Logos centar“ u Mostaru? Što je bilo presudno da izaberete Logos centar kao instituciju na kojoj želite nastavit svoje obrazovanje?

DAVOR PEHAR: Izabrao sam studij energetike zbog strasti prema energetskim sustavima i brizi za okoliš. O Visokoj školi "Logos centar" u Mostaru saznao sam putem istraživanja obrazovnih institucija i pozitivnih preporuka. Logos centar me privukao svojom reputacijom, iskusnim profesorima i pristupom praksi. Presudno je bilo njihovo naglašavanje praktičnog iskustva i prilika za razvoj vještina. To je za mene bio ključni faktor u odabiru Logos centra za svoje obrazovanje. 

LOGOS: Po završetku studija Energetike, smjer Gospodarenje i energetska učinkovitost čime se bavite, radite li u struci?

DAVOR PEHAR: Trenutno sam zaposlen kao elektroinženjer u firmi ELTOM u Mostaru i odgovoran sam za projektiranje elektroinstalacija, te upravljanjem i vođenjem gradilišta. 

LOGOS: Možete li nam ukratko opisati svoje iskustvo studiranja na Logosu i je li obrazovanje na studiju Energetike bilo odgovarajuće za razvoj Vaše buduće karijere?

DAVOR PEHAR: Studiranje na Logosu bilo je izvanredno iskustvo. Obrazovanje na studiju Energetike je bilo izuzetno korisno za razvoj moje buduće karijere. Stekao sam temeljno znanje i praktične vještine koje su mi omogućile uspješan ulazak u industriju energetike i elektrotehnike. 

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente studija Energetike i objasniti koji je osnovni zadatak tj. što se danas od  jednog inženjera na tržištu rada očekuje?

DAVOR PEHAR: Savjet za buduće studente studija Energetike je da budu strastveni prema svojim predmetima, aktivno sudjeluju u praktičnim projektima i ostanu otvoreni za učenje novih tehnologija. Danas se od inženjera na tržištu rada očekuje sposobnost rješavanja kompleksnih problema,  inovativnost  u optimizaciji  resursa te održavanje visokih standarda održivosti. Osnovni zadatak inženjera energetike je pridonijeti učinkovitom korištenju energije i očuvanju okoliša.

 

 

Objavljeno 2.11.2023. u 12:04h