eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Implementirana studentska mobilnost sa Sveučilištem Lucian Blaga u Sibiu – Erasmus+ iskustvo

Studentica studija Poslovne ekonomije Logos centra, Daria Martinović, putem Erasmus+ programa provela je ljetni semestar akademske 2022./2023. godine na Sveučilištu „Lucian Blaga“ Sibiu u Rumunjskoj.

Prenosimo Erasmus+ iskustvo studentice:

„Kao student na Erasmus+ razmjeni na Ekonomskom fakultetu u Sibiu imala sam priliku susresti se s raznolikim i obogaćujućim akademskim okruženjem. Upoznala sam obrazovni sustav, metode evaluacije i kulturnu komponentu sveučilišta. Obrazovni sustav na fakultetu je hvale vrijedan. Teorijski koncepti su spojeni s praktičnim primjenama što pomaže da se učinkovitije shvate ekonomske teorije. Osim tradicionalnih pismenih ispita, naglašavaju i kombinaciju tehnika ocjenjivanja kao što su grupni projekti, studije slučaja i prezentacije. Ovaj pristup ne samo da je potaknuo moje aktivno sudjelovanje, već me i izazvao da kritički razmišljam i primjenim svoje znanje u stvarnom poslovnom svijetu.

Sveučilište ima živahnu kulturnu komponentu što mi je bio jedan od vrhunaca ovog Erasmus iskustva. Kampus obiluje raznolikošću, a profesori i kolege studenti su me srdačno primili. Uključivanje u kulturna događanja, radionice i seminare omogućilo mi je da steknem dublje razumijevanje za različite kulture.

Sklapanje prijateljstva na Erasmus razmjeni češto je lakše nego u usporedbi s drugim situacijama, jer su svi u istoj poziciji daleko od svoga doma i pokušavaju se prilagoditi novoj sredini.

I na kraju moje Erasmus iskustvo je bilo nezaobravno putovanje akademskog i osobnog rasta zahvaljujući mojim Erasmus prijateljima i svim ljudima u Siibu. Zahvalna sam na prilici da studiram na Sveučilištu u Sibiu kroz Erasmus+ program, a neprocjenjiva iskustva i znanja stečena tijekom razmjene nositi ću sa sobom cijeli život i buduću karijeru.

Objavljeno 28.7.2023. u 14:59h