eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studenti Dizajna na izložbi “Vrba u Kosači“ u Mostaru

Studenti Dizajna Visoke škole "Logos centar" u Mostaru su u petak 11.11.2022. posjetili Hrvatski Dom Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Uz stručno vodstvo nastavnog osoblja Dizajna, studenti su vidjeli izložbu pod nazivom „Vrba u Kosači“.

Udruga Vrba se prvi put predstavlja u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine Kosače , a na izložbi se predstavilo 11 suvremenih autora iz Mostara, Ljubuškog, Širokog Brijega i Zagreba kroz medije slikarstva, kiparstva, kolaža i videa.

Udruga Vrba postoji dvije godine i okuplja 17 članova, od čega 12 autora mlađe i srednje generacije, sličnih umjetničkih tendencija i ambicija, neovisno o razlikama među pojedinim likovnim rukopisima. Ono što ih međusobno povezuje je jednaka želja za djelovanjem, promjenama i pozitivnom pridonošenju specifičnoj, ali i široj društvenoj zajednici. Ciljevi udruge su definirani kao pridonošenje razvoju društvene i kulturne aktivnosti, umjetnosti, turizma, očuvanje kulturne baštine te jačanje kapaciteta putem edukacija, međunarodne suradnje, partnerstava kao i njegovanje i unaprjeđivanje kulturnog nasljeđa i očuvanje identiteta.

Izlagači koji će se predstaviti na ovoj skupnoj izložbi su: Željko Koren, Dario Pehar, Mateja Galić, Tomislav Zovko, Ivona Skočilić , Anja Marić, Jure Paponja, Tomislav Sopta, Boris Orenčuk, Tamara Herceg i Ana Zadro. –

Tom prigodom studenti su imali priliku promatrati i proučiti različite slikarske, crtačke i kiparske rukopise te različite interpretacije pojedinih slikarskih tema te komparirati ih s vježbama koje izvode na predmetu Slikanje i Crtanje te povući paralelu s onim stilovima koje su učili iz predmeta Povijest umjetnosti.

Objavljeno 14.11.2022. u 16:04h