eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

STUDIJSKA POSJETA STUDENATA DIZAJNA LOGOS CENTRA

Studenti Dizajna Visoke škole "Logos centar" u Mostaru su u petak 17. prosinca 2021. godine  posjetili izložbe u galeriji Rondo u sklopu Mostarskog proljeća 2021. – XXIII. dani Matice hrvatske.

Uz stručno vodstvo nastavnog osoblja Visoke škole, studenti su pogledali izložbu profesora Logos centra i voditelja studija Dizajn Tomislava Zovke pod nazivom “ SILIKONOLOGIJA” koja je ujedno i umjetnikova 15. samostalna izložba.

Zovkin koncept:

Radovi iz serije Silikonologija su platna malih formata tretirana isključivo silikonom koji se također razvlači preko stranice (kao stranica ili korica knjige) odnosno površine platna tvoreći organsku reljefnu strukturu. 

Slike, odnosno reljefe, na platnu bi mogla definirati kao impasto monokromno akcijsko slikarstvo. Nisu rođene da se sviđaju nego da ispričaju priču svom promatraču. Imaju i estetsku i likovnu vrijednost gdje reljefnost dolazi do izražaja zbog korištenja monokromnih varijacija boja i dinamike u potezima strukture.

Cijeli koncept Silikonologije se nadovezuje na moj prvi slikarski ciklus Globalna silikonizacija. U ovom slučaju silikon kao jedino izražajno sredstvo na radovima se provlači u svojoj organskoj, fluidnoj formi kao simbol informacija kojima smo preplavljeni u ovom vremenu "straha". Knjiga, odnodno stranice knjige, su simbol znanja ili neznanja u kojem danas živimo, dnosno različitih informacija koje se serviraju iz različitih izvora. ovi radovi postavljaju pitanje Što mi to zapravo znamo i što je zapravo prava istina!? Je li pravo znanje skriveno ispod nakupine "silikona". Jesu li stranice današnjih knjiga mudrosti premazane debelim slojem "silikona" u kojem se guši naša stvarnost i Istina!?

Studenti su posjetili i izložbu “Vedrine” slikara Ivana Hercega kojom su zatvoreni ovogodišnji Dani Matice hrvatske u Mostaru.

Objavljeno 21.12.2021. u 14:37h