eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Razvoj karijere studenta Dizajna: Sandro Jovanović

Razvoj karijere studenta Dizajna: Sandro Jovanović

Razgovarali smo sa studentom smjera Grafički dizajn Sandrom Jovanovićem, koji je nedavno predstavio svoje radove na izložbi mladih umjetnika u Mostaru. 

LOGOS: Pozdrav, možete li nam nešto reći o sebi?

SANDRO JOVANOVIĆ: Pozdrav, zovem se Sandro i dolazim iz Mostara. Grafički sam dizajner, poduzetnik, fotograf i glazbenik. Student sam treće godine Grafičkog dizajna na Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru.

 

LOGOS: Recite nam nešto o održanoj izložbi, kako je došlo do njene realizacije?

SANDRO JOVANOVIĆ: Izložba je održana od strane novonastale inicijative IKUD (Inicijativa za kulturno-umjetničke događaje), koju čini tim mladih ljudi iz Mostara s ciljem povratka kulturnog života gradu na Neretvi. Izložba je bila multimedijalnog tipa, izlagala su se umjetnička djela iz svih sfera umjetnosti kao što su fotografija, kolaž, slikarstvo i grafički dizajn.

 

LOGOS: Koja je bila tema Vašeg izlaganja na izložbi?

SANDRO JOVANOVIĆ: Na izložbi sam predstavio dvije kolekcije fotografija (Hekate i Euphoria). Hekate je serija portreta slikana crno-bijelom tehnikom koja ima zadaću pronaći nešto božanstveno u ljudskom biću. U svom modelu sam vidio Hekate, grčku božicu noći, svjetla, umjetnosti i magije.

Druga kolekcija, koja nosi naziv Euphoria, nastala je sasvim slučajno. Našao sam se na zabavi, te sam imao fotoaparat uz sebe. Odlučio sam pokušati prikazati ekstatičnost atmosfere kroz fotografiju, te nakon nekoliko neuspjelih pokušaja statične fotografije prelazim u eksperimentalnu fotografiju i uz pomoć duge ekspozicije puštam svjetlo i pokret da oslikaju fotografiju.

 

LOGOS:  Je li Vam ovo prvo predstavljanje radova na nekoj izložbi?

SANDRO JOVANOVIĆ:  Da, nisam nikada imao priliku izlagati svoje radove. Jako sam zahvalan IKUD-u na ovoj prilici.

 

LOGOS: U kojem smjeru dalje planirate razvijati karijeru?

SANDRO JOVANOVIĆ: Još od 19. godine sam u poduzetničkim vodama. Uz trojicu kolega vodim kreativni studio Illumunos Solutions koji se bavi raznim sferama marketinga. U cilju mi je nastaviti razvijati svoje poduzeće što je više moguće. Pored toga mi je u planu nastaviti baviti se umjetničkom fotografijom i u budućnosti. Trenutno sam u fazi kreiranja nove kolekcije fotografija, koja bi trebala biti izložena, barem za sada, na dvije izložbe.

 

LOGOS: Omogućuje li Vam studiranje na Logosu razvijanje kreativnih vještina i je li odgovarajuće za Vaše buduće zanimanje

 

SANDRO JOVANOVIĆ: Iako se dizajnom bavim još od 13. godine, studiranjem na Logosu sam usvojio ogromnu količinu znanja i ono što je najbitnije poticaj od strane profesora da se krenem baviti onime što me stvarno zanima, te da oslobodim svoj puni kreativni potencijal. 

Objavljeno 25.10.2021. u 09:58h