eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA LOGOS-a: INTERVJU S JOSIPOM ŠURKALOVIĆEM

Studij Informacijskih tehnologija na Visokoj školi "Logos centar" u Mostaru omogućuje stjecanje praktičnih znanja potrebnih za uspješan nastavak karijere u IT sektoru. Diplomant Logos centra Josip Šurkalović prenio nam je svoje iskustvo studiranja. 

 

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

JOSIP: Pozdrav, ja sam Josip Šurkalović, diplomant sam studija Informacijskih tehnologija na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru.

 

LOGOS: Zašto ste izabrali studij Informacijskih tehnologija i kako ste saznali za Visoku školu „Logos centar“ u Mostaru?

JOSIP: Logos sam izabrao zbog dobre preporuke više prijatelja i poznanika, a sam studij sam izabrao jer me je oblast oduvijek zanimala , a opis smjera informacijskih tehnologija je odgovarao onome što ja želim.

 

LOGOS: Tijekom studija imali ste priliku sudjelovati na međunarodnim natjecanjima iz robotike?  Što nam možete reći o tom natjecanju i stečenom iskustvu?

JOSIP: Natjecanja su mi ostavila jako dobra sjećanja na studiranje na Visokoj školi, super druženja, upoznavanje drugih natjecatelja i kultura te sve to popraćeno dobro ostvarenim rezultatima.

 

LOGOS: Polaznik ste i CISCO akademije na Logosu te ste polagali za CISCO certifikat. Koliko Vam pored studija za Vašu karijeru vrijedi navedeni certifikat i je li tražen na tržištu rada?

JOSIP: CISCO akademiju sam upisao na preporuku profesora i čisto iz neke znatiželje, a naravno i same reputacije koju CISCO posjeduje. Uspješno sam završio 3 semestra CISCO akademije i nakon pola godine pripremanja uspješno sam položio i certifikacijski ispit (CCNA 200-301).

Trenutno radim na poziciji Network/System Administrator, certifikat mi je pomogao u zapošljavanju jer je bio naveden kao prednost u opisu posla, a stečeno znanje pogotovo.

Svim studentima bi preporučio da iskoriste sve beneficije koje LOGOS nudi pa tako i CISCO akademiju, jer vjerujte isplati se.

 

LOGOS: Možete li nam ukratko opisati svoje iskustvo studiranja na Logosu i je li obrazovanje na studiju Informacijskih tehnologija bilo odgovarajuće za razvoj Vaše buduće karijere?

JOSIP: Studiranje na LOGOS-u mi je ostavilo jako dobar utisak, od jako kvalitetnih profesora, super predavanja, najnovijoj opremi i uvijek ljubaznoj studentskoj službi. Obrazovanje na studiju Informacijskih tehnologija je sigurno bilo odgovarajuće za razvoj moje karijere, mnogo otvorenih vrata, smjernica i odličnih iskustava stečenih tijekom studiranja koje su dalje znatno pomogle u samom razvoju karijere.

 

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente studija informacijskih tehnologija i objasniti koji je osnovni zadatak tj. što se danas od  jednog inženjera informacijskih tehnologija očekuje?

JOSIP: Prvi savjet koji sam već i spomenuo je taj da studenti iskoriste sve beneficije koje im LOGOS nudi tokom studiranja. Drugi savjet bi bio da programiranje nije jedina grana informatike, probajte i mreže super su :)

Osnovni zadatak jednog inženjera informacijskih tehnologija je definitivno praćenje novih tehnologija i trendova koji iz dana u dan rastu kao i sama industrija.

Objavljeno 22.9.2021. u 12:47h