eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama – 8. Skupština mreže CIVINET

U gradu Šibeniku 18. lipnja 2021. godine održana je 8. Skupština mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa. Skupština je održana u hibridnom obliku u Multimedijalnoj dvorani “Kuća umjetnosti Arsen” te putem platforme ZOOM.

Nakon Skupštine, na kojoj su prisutni upoznati s izjavom Političkog odbora za 2021. godinu i aktivnostima Mreže, održan je okrugli stol “Mjere za održivu urbanu mobilnost u turističkim destinacijama”.

Visoka škola “Logos centar” u Mostaru kao član mreže sudjelovala je na događaju. Sudionica okruglog stola ispred Logos centra bila je predavač Vanja Kvesić, voditelj studijskog programa Promet.

Posebna pozornost je bila na pisanju kvalitetnih programa za prijave na projekte financirane od strane EU fondova. Središnji dio okruglog stola bio je posvećen primjerima dobre prakse održive urbane mobilnosti u turističkim središtima koje su predstavili predavači iz sektora urbane mobilnosti i gradske uprave.

Predavači su predstavili strategije razvoja, buduće projekte, ukazalo se na probleme povezivosti gradskih i prigradskih područja te predstavila rješenja za efikasno povezivanje određenih područja uz naravno ekonomsku isplativost. Poseban fokus je bio na gradovima koji imaju ogromne oscilacije zimi i ljeti zbog turizma te su predstavljena i alternativna rješenja (biciklizam, električni automobili i slično).

Nakon okruglog stola održana je panel rasprava na temu “Pametna mobilnost u turističkim destinacijama za postizanje mjera održive urbane mobilnosti”.

Ovakve panel rasprave omogućuju prijenos znanja i dobre prakse za osmišljavanje daljnjih projekata održivog prometa i bolje mobilnosti.

 

Objavljeno 21.6.2021. u 14:43h