eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Redizajn službene web stranice LOGOS CENTRA

Studenti Dizajna su uspješno završili još jedan projekt – Redizajn službene web stranice Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru. Analizom dosadašnjeg ponašanja korisnika na web stranici prilagođen je dizajn nove stranice u svrhu što bržeg i boljeg pružanja informacija.

Fokus projekta je bio na pojednostavljivanju korištenja i ubrzavanju rada stranice. U segmentima svakog pojedinačnog studija studenti su pojednostavili pregled osnovnih informacija (trajanje studija, ECTS bodovi, nastavni planovi, stručni nazivi itd.)

Reducirane su opcije u navigaciji, tj. grupirani su određeni srodni linkovi kako bi navigacija bila jednostavnija, kako na mobilnim uređajima tako i na desktop računalima.

U konačnici stranica je izrađena na .NET platformi i povezana je sa SQL bazom podataka. Za poboljšanje interaktivnosti stranice korišten je skriptni programski jezik JavaScript te stilski jezik CSS i HTML za sami dizajn i pojedine animacije na stranici.

 

Profesor VŠ Tomislav Zovko, voditelj studija Dizajn:

Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru je još jednom pokazala otvorenost i veliko povjerenje prema svojim studentima. Ovom prilikom studentima je povjeren rad na redizajnu web stranice što je za njih do sada najozbiljniji i najopsežniji praktični projekt. Smatram da je ogromna privilegija, ali i veliki izazov za studente dobiti ovakvu priliku da u realnom zadatku pokažu sve ono što su usvojili tijekom studiranja i to isto znanje pretoče u praktični rad upravo za instituciju u kojoj se obrazuju, stječu i usavršavaju svoje vještine. 

Ovakvim i sličnim primjerima studij Dizajn nastoji nadograditi kvalitetu studiranja, povećati zadovoljstvo naših studenata te ih učiniti apsolutno spremnim za tržište rada po završetku studija. 

                                                              

Predavač VŠ Marija Ćorić:

Redizajn web stranice Logos centra bio je jedan od najzahtjevnijih projekata za studente Dizajna ove godine. Nakon predstavljanja dizajnerskog briefa u oformili smo tim studenata među kojima su se svojim radom i zalaganjem posebno istaknuli Katarina Zovko i Franjo Stojić. 

Kroz par mjeseci svaki tjedan smo raspravljali o idejama i radili na realizaciji projekta. Osim samog redizajna stranice osmislili smo i novi sustav ikona za studijske programe. Za izradu redizajna web stranice Logos centar korišten je program Adobe XD i Adobe Illustrator.

Generalna ideja i zamisao bila je osmisliti minimalistički, flat dizajn povećane čitljivosti s naglaskom na bitne informacije i jasnu hijerarhiju podataka. Sačuvana je prepoznatljiva paleta boja karakteristična za Logos, a tipografija je usklađena sukladno stilu. Konačan proizvod je moderna, intuitivna i pregledna web stranica.

 

Katarina Zovko: 

Za mene ovaj projekt je bio nezaboravno iskustvo. Shvatila sam to kao priliku da unaprijedim svoje vještine u društvenom okruženju koje je u isto vrijeme veoma profesionalno. Ne samo da sam stekla nova poznanstva nego kroz rad i interakciju također sam i naučila mnoge pojedinsti koje se tiču struke. Nadam se da ću opet imati prilike raditi na ovakvim projektima i okruženju.

 

Franjo Stojić:

Bilo mi je odlično iskustvo raditi na izradi vizualnog rješenja web stranice. Zajednički sam razmjenjivao ideje i prijedloge s kolegicom Katarinom Zovko i uz stručnu pomoć profesorice Marije Ćorić smo došli do jednog kvalitetnog i osvježenog digitalnog identiteta Logos centra. Ovo će mi biti odličan projekt za dodati u osobni portfolio. 

Objavljeno 26.4.2021. u 20:39h