eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

INTERVJU: MATEJ PULJIĆ, DIPLOMANT DIZAJNA LOGOS CENTRA

Studij Dizajna na Visokoj školi "Logos centar" u Mostaru osposobljava studente za samostalan i uspješan rad nakon završetka studija. Diplomirani grafički dizajner Matej Puljić prenio nam je svoje iskustvo studiranja.

LOGOS: Možete li nam ukratko reći nešto o sebi?

MATEJ PULJIĆ: Diplomirani sam Grafički dizajner, fokusiran na UX/UI Dizajn.

 

LOGOS: Zašto ste izabrali studij Dizajna na Logosu i kako ste saznali za Visoku školu „Logos centar“ u Mostaru?

MATEJ PULJIĆ: Započeo sam studij Grafičkog dizajna na Akademiji Umjetnosti u Bresci (IT). Saznavši za „Logos centar“ u Mostaru putem interneta, odlučio sam se vratiti u Mostar i nastaviti u smjeru dizajna.

 

LOGOS: Po završetku smjera Grafički dizajn čime se točno bavite, radite li u struci?

MATEJ PULJIĆ: Trenutno se nalazim u Irskoj i radim kao Ux/Ui Dizajner, što je usko povezano i smatra se dijelom Grafičkog dizajna. Naglasio bih da sam radio i kao Grafički dizajner u Love Printu za vrijeme studija – pozicija koju sam dobio zahvaljujući preporuci profesorice Matee Martinović.

 

LOGOS: Tijekom studija bili ste demonstrator na Logosu, možete li nam opisati to iskustvo?

MATEJ PULJIĆ: Da, već na drugoj godini Logos me izabrao za demonstratora, što je do danas moje najduže radno iskustvo u Dizajnu. Radeći uz profesore svih smjerova na studiju Dizajn, pomogao sam studentima brže savladati rad u Adobe programima, kao što su Photoshop, Illustrator i Premiere Pro. Demonstriranje mi je također uvelike pomoglo pri usavršavanju vještina prezentiranja i komunikacije, koje su za svakog dizajnera ključne.

 

LOGOS: Možete li izdvojiti i opisati nam jedan svoj dosadašnji projekt kao grafičkog dizajnera?

MATEJ PULJIĆ: Iako ih je tijekom studija bilo vrlo mnogo, jedan od meni osobno najvažnijih projekata nosi naziv „Kampanja – Podizanje svijesti o recikliranju“. Riječ je o nizu plakata, koji svojim sarkastičnim ilustracijama teže pobuditi svijest građana Mostara o važnosti recikliranja i održavanja čistoće okoliša. Plakati su nastali sredinom 2019. god., u periodu kada je Mostaru prijetila epidemija zbog ogromne količine smeća na ulicama grada.

Cjelokupnu kampanju, kao i ostale radove možete pogledati na mojoj web stranici www.matejp.com

 

LOGOS: Što imate poručiti budućim studentima grafičkog dizajna, kakve im se mogućnosti nude po završetku ovog studija?

MATEJ PULJIĆ: Naravno, sve ovisi o ambicijama svakog studenta. No ukoliko jeste ambiciozni, Logos omogućuje fokusiranje i izoštravanje vještina koje su direktno prenosive na karijeru u svim grupama dizajna. Nećete gubiti vrijeme radeći na projektima koji nisu direktno vezani za budući rad i karijeru u dizajnu. A fokus na praktičan rad garantira iskustvo i veliku količinu projekata, kojima svaki student vrlo brzo može popuniti svoj portfolio i započeti s radom u struci.

Objavljeno 9.4.2021. u 09:27h