eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

INTERVJU: KATARINA ZOVKO, studentica smjera Grafički dizajn

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

KATARINA ZOVKO: Zovem se Katarina Zovko i dolazim iz Mostara. Završila sam srednju ekonomsku školu, a trenutno sam student 3. godine smjer grafički dizajn na Visokoj školi „Logos centar“.

 

LOGOS: Zašto ste izabrali studij Dizajn na Logosu i kako ste saznali za Visoku školu „Logos centar“ u Mostaru?

KATARINA ZOVKO: Zbog dobre preporuke prijateljice koja je nekadašnji student Visoke škole „Logos centar“ i moje želje za kreativnosti koja se od malena ističe, smatrala sam da je Logos centar pravi izbor za mene.

 

LOGOS: Prošle godine ste dobili nagradu za dizajn najboljeg rješenja za logo portala magnificat.ba. Možete li nam opisati iskustvo suradnje s portalom i samu ideju kreiranja loga?

KATARINA ZOVKO: Moram priznati da me je nagrada i priznanje razveselilo i iznenadilo, jer se nisam nadala da će odabrati baš moj dizajn, s obzirom da je bilo jako dobrih radova i sigurna sam da im je odabir bio jako težak. Sama suradnja s portalom bila je jako ugodna, ali i profesionalna. Za samu ideju loga trebalo je vremena i realiziranja brifa i skiciranje ideje na papir, tražila sam nešto odgovarajuće potrebi i želji klijenta, a ujedno da bude minimalistički. Mislim da je ovakva interakcija s klijentima dodatan vjetar u leđa i ono što nas potiče da nastavimo sa svojom karijerom grafičkog dizajnera.

 

LOGOS: Koliko vam je obrazovanje na Logosu korisno za budući rad? Smatrate li da suradnje s realnim klijentom tijekom studiranja stvaraju pravi uvid u budući posao grafičkoj dizajnera?

KATARINA ZOVKO: Obrazovanje na Visokoj Školi „Logos centar“ je jako kvalitetno i korisno za budući rad. Suradnja s realnim klijentima je svakako plus, mislim da takvu vrstu projekta ne nude drugi fakulteti što uveliko daje prednost Logos centru. A samom suradnjom s realnim klijentima dobijemo uvid samog funkcioniranja našeg posla tj. onog što nas čeka nakon završetka školovanja.

 

LOGOS: Pored studiranja na Logosu, već radite s klijentima. Možete li nam reći što točno radite i je li to pravac kojim želite ići i nakon završetka studija?

KATARINA ZOVKO:Trenutno radim kao dizajner u dnevnim novinama. Većinu svog posla radim u adobe InDesign programu. To mi je jako dobra vježba i jako mi je pomoglo da usavršim sam program i da razvijem svoju kreativnost. Svakako želim usavršiti svoje znanje i to je definitivno pravac kojim želim ići u životu i nešto čime se želim baviti i nakon završetka studija.

 

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente grafičkog dizajna i objasniti koji je osnovni zadatak tj. što se danas očekuje od grafičkog dizajnera?

KATARINA ZOVKO: Najvažnije je da volite ono što radite, samim time to puno olakšava sve. Pored toga potrebno je jako puno vježbe i usavršavanja kako bi se naš rad isticao i bio prepoznat na tržištu rada.

 

Objavljeno 27.2.2021. u 10:21h