eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

RAZVOJ KARIJERE DIPLOMANATA LOGOS-a: INTERVJU S ENOM ADŽEMOM

Studij Informacijskih tehnologija na Visokoj školi "Logos centar" u Mostaru osposobljava studente za samostalan i uspješan rad nakon završetka studija. 

Eno Adžem prenio nam je svoje iskustvo studiranja, Erasmus + međunarodne razmjene u Španjolskoj te života i rada u Pragu.

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

ENO ADŽEM: Ja sam Eno Adžem imam 26 godina, trenutno živim i radim u Pragu. Osim tehnologije ICT svijeta veliki sam ljubitelj glazbe i putovanja.

LOGOS: Zašto ste izabrali obrazovanje na Logosu i kako ste saznali za Visoku školu „Logos centar“ u Mostaru?

ENO ADŽEM: Za Visoku školu „Logos centar” sam saznao od prijatelja koji je također nekadašnji student visoke škole, a obrazovanje na Logosu sam izabrao zbog profesionalnog i stručnog kadra, kvalitetnog praktičnog rada kroz nastavu te kvalitete samog studiranja.

LOGOS: Nakon završetka studija radite li u struci?

ENO ADŽEM: Da, nakon završetka studija preselio sam se u Prag gdje radim u struci kao programer.

LOGOS: Tijekom studija bili ste na razmjeni u Španjolskoj. Zašto ste se odlučili prijaviti na razmjenu i što nam možete reći o tom iskustvu?

ENO ADŽEM: Na razmjenu sam se prijavio iz velike znatiželje za tim što se “skriva” izvan naših granica. Oduvijek sam se smatrao osobom koja je spremna za nova iskustva i izazove te sam želio upoznati drugu kulturu, ljude i način života odnosno studiranja. Iskustvo je i više nego pozitivno i dobro te apsolutna preporuka za svakoga tko ima priliku.

LOGOS: Koja su bila vaša očekivanja prije samog polaska u Španjolsku i kako ste se brzo prilagodili životu u stranoj državi?

ENO ADŽEM: Rekao bih da je više prevladavao entuzijazam i uzbuđenje od nekih očekivanja. Sam proces navikavanja i integracije u društvo je prošao dosta brzo te su se vrijeme i trud višestruko isplatili.

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente studija informacijskih tehnologija i objasniti koji je osnovni zadatak tj. što se danas od jednog inženjera informacijskih tehnologija očekuje??

ENO ADŽEM: Savjet je da što više rade samostalno i da kontinuirano razvijaju sebe. A očekuje se da nakon završenog fakulteta ne završi i želja za učenjem i daljnjim razvojem. :)

 

Objavljeno 25.2.2021. u 08:14h