VRH

Nagrada za studenta Franju Stojića na međunarodnoj izložbi fotografija „Dunav“

False False False False ✓ Dizajn False False False
Objavljeno 6.11.2020. u 10:28h

Međunarodna izložba fotografija „Dunav“ postavljena je u predvorju Beogradske politehnike od ožujka 2020. godine, a izloženi radovi su nastali na prošlogodišnjoj fotografsko-ekološkoj koloniji u Novom Sadu gdje su studenti fotografirali Dunav.

Izložba je u Novom Sadu izložena u galeriji Društva književnika Vojvodine i to na klasičan način dok je na beogradskoj izložbi svaki student imao ploču s više radova koji podsjećaju na foto-mozaik. Izbor radova i likovni prikaz priredila je prof. dr. Dušanka Кomnenić koja je dala veliki doprinos realizaciji kolonije i izložbe.

Žiri je između ostalih nagrađenih studenata, odlučio nagraditi dizajnera koji je osmislio katalog i dizajn postavke izložbe u Beogradu, a nagradu je dobio Franjo Stojić, student Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru na studiju grafičkog dizajna. Studentu Franji Stojiću nagrada će biti uručena u Mostaru na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru, uz nazočnost rukovodstva koje je dalo podršku pri realizaciji Fotografsko-ekološke kolonije i izložbe fotografija. Posebnu zahvalnost Ars akademija duguje voditelju studija Dizajn, predavaču Tomislavu Zovki koji je ujedno bio i član umjetničkog savjeta.

Cilj kolonije i dosadašnjih izložbi je da sudionici na ovom projektu rade na podizanju svijesti građana o značaju Dunava za čovjeka i okolinu, kao i ukazivanje da se uloži još više truda u očuvanju rijeke i priobalja od zagađenja. 

Sudionici fotografske kolonije i izložbe su studenti koji studiraju fotografiju ili pohađaju taj predmet na nekim od sljedećih obrazovnih ustanova: Visoka tehnička škola strukovnih studija u Novom Sadu, Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru, „Bogdan Šuput“ Novi Sad,  Umjetnička škola iz Niša, Fakultet za umjetnost i dizajn iz Beograda, Politehnika iz Beograda i Ars akademija iz Novog Sada.

Novosti

< 1 2 3 4 5 6 7 8 9  ... >