eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

INTERVJU SA STUDENTICOM DIZAJNA DORIS KOŽULJ

LOGOS: Možete li nam reći nešto o sebi?

DORIS KOŽULJ:  Pozdrav, zovem se Doris Kožulj i apsolventica sam preddiplomskog studija Dizajn, smjer grafički dizajn na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru.

LOGOS: Zašto ste se odlučili za studijski program Dizajn?

DORIS KOŽULJ: Za grafiku sam se odlučila uz pomoć srednje škole s obzirom da sam  srednju završila za Web dizajnera. Struke su usko vezane, no međutim prevladala je ljubav prema grafici, pa se zadnju godinu studiranja nastojim što bolje usavršiti na području dizajna logotipa i UI/UX dizajna.

LOGOS: Što možete reći o obrazovanju i zvanju koje ste stekli na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru?

DORIS KOŽULJ: Studiranje na Logosu donijelo mi je jako mnogo lijepih i pozitivnih uspomena i događaja, kao što je sudjelovanje na Međunarodnoj fotografsko – ekološkoj izložbi „Dunav“ u Novom Sadu. Zahvaljujem se profesoru Željku Saviću na pozivu, kao i za mentorstvo na projektu „Međunarodna konferencija metodologa društvenih nauka“. Iskustva koja sam stekla tijekom studiranja su jako pozitivna i korisna.

Zahvaljujući njima danas imam dobra iskustva u radu s klijentima, s obzirom da radim kao freelancer. Sve to dovelo je do jedne nazovimo to suradnje, mene i moje kolegice s modnog dizajna Ajle Ogrić. S obzirom da smo kroz predavanja imale dizajn osobnih logotipa, imala sam njenu skicu kakav logo želi i tada je uslijedila digitalizacija i dorada logotipa, te na kraju knjiga standarda koja propisuje sve vezano za njen logo.

 

LOGOS: Koje su prednosti Vašeg obrazovanja i znanja stečenog na Logos-u za Vašu buduću karijeru?

DORIS KOŽULJ:  Logos mi je pružio odlično okruženje za stjecanje znanja, profesionalnost i dobre temelje za budući rad u struci. Cilj mi je da nakon svega ovoga otvorim svoj studio gdje bi ljudima pružala i pokazivala svu moć grafike na raznim poljima pored logotipa i UI/UX dizajna, te bih nudila usluge brendiranja firmi, kao i usluge iz digitalnog marketinga. Zanimanje grafičkog dizajnera je komunikacija s ljudima, moć koju možete koristiti za sve pozitivno što poželite da ljudima pokažete i prenesete informacije. Ja iskreno volim reći da je to moć djelovanja na ljude, jer od grafike sve polazi. 

LOGOS: Možete li dati neki savjet za buduće studente Dizajna?

DORIS KOŽULJ:  Logos bi preporučila svima koji žele uspjeti u ovom poslu, uživajte kreirajući i iskoristite svaku šansu za usavršavanje.

Objavljeno 9.10.2020. u 08:51h