eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

STUDENTI DIZAJNA NA MEĐUNARODNOJ FOTOGRAFSKO-EKOLOŠKOJ KOLONIJI U NOVOM SADU

Na obalama Dunava od 2. do 3. kolovoza 2019. godine u organizaciji Udruženja ljubitelja i majstora umjetnosti, vještina i teorije umjetnosti i nauka Ars akademija i Društva novinara Vojvodine održana je međunarodna fotografsko - ekološka kolonija.

Studenti Logosa, Franjo Stojić i Doris Kožulj, predstavljali su svoj rad na Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji u Novom Sadu.  Kako saznajemo od organizatora njihov rad je bio vrlo zapažen. Studenti, koji su trenutno druga godina Grafičkog dizajna,  došli su po preporuci profesora koji predaju predmet Fotografija, na Visokoj školi “Logos centar” u Mostaru.

Za grad Mostar i “Logos centar” posebno je važno spomenuti kako su organizatori kolonije, pokraj svih sudionika, odabrali studente Logosa i dali im priliku raditi dizajn za fotografsko-ekološku koloniju.

Na motivima koji se provlače na plakatu ove manifestacije nalaze se fotografi – student “Logos centra”.  Dizajner Franjo Stojić upotrijebio je fotografije koje su radili kao zadatak iz predmeta Fotografija i Grafički dizajn na Visokoj školi, što potvrđuje da su vježbe vrlo primjenjive u dizajnu, vizualna komunikacija je jedinstvena te za nju ne postoje granice.

Na fotografskoj koloniji, pored studenata “Logos centra”, sudjelovali su predstavnici srednje škole za dizajn “Bogdan Šuput”, studenti Fakulteta za umjetnost i dizajn “Megatrend” Beograd, student Umjetničke škole iz Niša, članovi Društva novinara kao i polaznici Ars Akademije iz Novog Sada.

Predavač VŠ Željko Savić je rekao da je ovo do sada drugi put u ovoj godini da studenti “Logos centra”  dobivaju vrlo odgovorne zadatke na međunarodnim manifestacijama  i da su ih uspješno realizirali unatoč ogromnoj konkurenciji zemalja iz okruženja.

Studentica Doris Kožulj radila je dio dizajna za Treću međunarodnu tematsku znanstvenu konferenciju, pod nazivom „ZNAČAJ PRIMJENJENIH ISTRAŽIVANJA ZA RAZVOJ NAUKE I RJEŠAVANJE PROBLEMA PRAKSE U SUVREMENOM DRUŠTVUˮ, a koju organizira Međunarodno udruženje metodologa društvenih nauka u Beogradu.

Objavljeno 9.8.2019. u 11:51h