eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

MICROSOFT TEAMS – ONLINE UČIONICE

Usvajući preporuke Ministarstva obrazovanja u slučaju prekida nastave po Odluci Kriznog stožera HNŽ u cilju prevencije, suzbijanja i širenja pandemije virusa “Logos centar” je krenuo u realizaciju organizacije online nastave.

U ovakvoj neočekivanoj situaciji i potrebi za brzom reakcijom i organizacijom održavanja nastave putem modernih komunikacijskih kanala ključan je izbor softvera. Za online održavanje nastave Visoka škola “Logos centar” koristi Microsoft  Teams, alat koji je dio Office 365 paketa koji profesorima i studentima omogućuje kvalitetan način komunikacije i rada.

Predavanja se izvode kroz interaktivne video konferencije koje su upotpunjenje materijalima koji se koriste u nastavi. Alat Microsoft Teams omogućuje nastavnicima lako upravljanje svakodnevnim tijekom posla. Mogu brzo kreirati sat pomoću automatski popunjenih spiskova studenata iz informacijskog sustava Visoke škole, dijeliti datoteke i nastavne materijale, objavljivati, nadgledati projektne grupe te održavati konzultacije.

Ovakav način organizacije online nastave omoguće da se ne izgubi vrijeme u dinamici nastave, omogućuje kontrolu nastave kao i evidenciju prisutnosti studenata te se studenti mogu povezati bilo gdje i bilo na kojem uređaju. 

Objavljeno 30.3.2020. u 15:39h