eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Treća međunarodna fotografsko-ekološka kolonija „Dunav“

U Novom Sadu i Beočinu dana 26. kolovoza 2022. godine održana je Treća međunarodna fotografsko-ekološka kolonija “Dunav“ čiji su organizatori Društvo novih medija iz Beočina i Ars akademija iz Novog Sada.

Sudionici kolonije su studenti koji su imali predmet fotografiju, a došli su iz: Beograda, Novog Sada, Niša, Mostara i Kragujevca kako bi fotografirali Dunav i razne motive oko ove rijeke.

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj fotografsko-ekološkoj koloniji sudjelovali su i studenti Logos centra sa studija Dizajn: Marija Golemac, Ajla Kovačević, Mahir Medar i Sandro Jovanović te profesori Tomislav Zovko i Tarik Humačkić.

Kako kažu organizatori, ideja je da fotografi zabilježe motive Dunava i okoline s umjetničkog i dokumentarnog aspekta, prikazujući ljepote prirode, ali na žalost i onu ružnu stranu čovjekovog odnosa prema prirodi.

Cilj ove Međunarodne fotografsko-ekološke kolonije je da se zajedničkim radom, putem izložbi nastalih na koloniji, ukažu građanima na izvjesne ekološke probleme i da se kroz razne medije podigne svijest građana o očuvanju životne sredine.

Objavljeno 14.9.2022. u 11:33h