eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Izložba "Silikonologija" u Galeriji Društva književnika Vojvodine

Izložba umjetničkih slika na platnu „Silikonologija“ autora mr. Tomislava Zovke, akademskog slikara i profesora na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru otvorena je 25. kolovoza 2022. godine s početkom u 19 sati u galeriji Društva književnika Vojvodine u Novom Sadu. Na otvaranju su govorili msr Željko Savić, predsjednik Ars akademije iz Novog Sada i dr. Tarik Humačkić iz Mostara, direktor Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru kao i autor.

Iz recenzije kataloga Tomislava Zovke:

Svi ćemo na ovim slikama vidjeti ono što želimo. Najbolje bi pak bilo vidjeti upravo ono što ne želimo! Jer upravo radi te popustljivosti uzrokovanoj našoj svijesti o vlastitoj nemoći, milijarde pojedinaca danas i gube sve ratove protiv moćnih industrija koje atakiraju na svijest, uspješno ju prilagođavajući vlastitim potrebama i na isti način ju oblikujući. One su postale industrije nove svijesti. Ta nova svijest imat će nove potrebe, te nećemo ni primijetiti kada smo prestali biti normalni ljudi. Cijeli koncept Silikonologije nadovezuje se na umjetnikov već viđeni i sjajno zapaženi prvi slikarski ciklus Globalna silikonizacija. (Dragan Marijanović).

Izložba Tomislava Zovke prva je od tri prateće aktivnosti u okviru Treće međunarodne fotografsko-ekološke kolonije „Dunav” koja će se održati u Novom Sadu, Čereviću i Beočinu. Ovaj ekološko-fotografsko-umjetnički projekat okuplja uglavnom mlade studente fotografije iz Srbije i regije. Ove godine prijavljeno je 24 sudionika, a organizatori svih aktivnosti su Društvo novih medija i Ars akademija.

Osim petka koji je predviđen za rad na terenu, preostali prateći programi su i izložba „Кoncertna fotografija“ msr Željka Savića, predavača fotografije na Visokoj školi „Logos centar“ u Mostaru i Ars akademiji iz Novog Sada. Otvaranje je 26. kolovoza 2022. godine sa početkom u 13 sati u galeriji Centra za kulturu, sport i turizam općine Beočin, dok se radovi sa Druge međunarodne fotografsko-ekološke kolonije mogu vidjeti na izložbi 26. kolovoza 2022. godine, sa početkom u 20 sati u galeriji FORMA – UPIDIV u Novom Sadu. Cilj kolonije i izložbe fotografija s prethodne kolonije trebaju ukazati građanima na izvjesne ekološke probleme i da se kroz razne medije podiže svijest građana o očuvanju životne sredine na dunavskom priobalju.

Kakvi su utisci i očekivanja sa Treće fotografske kolonije pitali smo gosta dr. Tarika Humačkića, direktora Visoke škole „Logos centar“ u Mostaru. On potvrđuje da su ovakvi događaji studentima dodatne aktivnosti, te da Logos centar svakako teži međunarodnoj suradnji. Studenti koji su ovaj put došli su sa prve, treće i četvrte godine te imaju snažnu želju i volju da unaprijede svoj umjetnički rad. Profesori i predavači im nesebično prenose svoje znanje te su mladi ljudi motivirani, naročito što su prošle godine osvojili jednu od nagrada. Direktor Tarik Humačkić izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom i srdačnošću prijema u Novom Sadu.

Tekst: V. Raonić;

Foto: Suzana Stracenski

Izvor: TV Ars Medija

Objavljeno 26.8.2022. u 10:38h