eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Predavanje o ECTS sustavu

Dana 20.09.2019. godine u prostorijama Visoke škole „Logos Centar“ u Mostaru institucionalni ECTS koordinator je održao predavanje za studente o ECTS sustavu bodovanja.

Europski sustav za prijenos i prikupljanje bodova (European Credit Transfer System) usmjeren je na studenta i studenticu te označava studentsko opterećenje nužno za postizanje ciljeva studijskog programa, specificiranih kroz ishode učenja.

ECTS se temelji na načelu da je 60 bodova mjera za opterećenje redovnog studenta tijekom jedne akademske godine. Opterećenje redovnog studenta koji pohađa program u Europi u većini slučajeva iznosi između 1.500 do 1.800 sati na godinu, i u tom je slučaju jedan bod jednak 25 do 30 radnih sati.

Radno opterećenje studenata je procjena vremena koje je pojedincu prosječno potrebno za obavljanje svih aktivnosti vezanih uz učenje, poput predavanja, seminara, projekata, vježbi, stručne prakse i samostalnog učenja.

Studenti su upoznati s ECTS sustavom, njegovim značajem u sustavu visokog obrazovanja, te načinima određivanja i provjere ECTS bodova.

 

Objavljeno 21.9.2019. u 10:38h