eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Europski tjedan robotike na Visokoj školi "Logos Centar"

EU Robotics Week (ERW) projekt namijenjen je promociji robotike, programiranja i STEM edukacije u gradovima Europe.

ERW je osnovan 2011. godine na Europskom forumu za robotiku, te se od tada jednom godišnje obilježava tjedan robotike širom Europe. Održavaju se radionice, predavanja, natjecanja, izložbe – sve što bi omogućilo da se robotika i tehnologija predstave široj populaciji i prvenstveno djeci.

Ove godine sudjeluje i Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru gdje su organizirane radionice za srednjoškolce grada na Neretvi u Arduinu, Sketch & Blockly programiranju. Kroz dvije radionice koje su organizirane 20.11.2018. godine od 12:30h do 14:30h te 21.11.2018. godine od 14:30h do 16:30h prošlo je oko 60 učenika od kojih se većina susreće prvi put s robotikom.

Radionice je vodio prof. Anes Hadžiomerović, koji je ujedno i predavač Visoke škole na predmetu Inteligentni sistemi fakulteta Informacijskih tehnologija, gdje su učenici kroz radionice sklapali sklopove, led diode, robote i programirali iste.

Inače u BiH je obilježen Europski tjedan robotike još u Zenici (5 radionica), Sarajevu (6 radionica) i u Mostaru (8 radionica).

Ostale radionice u Mostaru je, također, organizirala Visoka škola „Logos centar“ u Mostaru u suradnji sa Centrom za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju (CERIT) kroz koje je ukupno prošlo oko 150 učenika i učenica srednjoškolskog uzrasta. 

Objavljeno 22.11.2018. u 12:06h