eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studentice Dizajna Visoke škole "Logos centar" predstavljaju modne kolekcije na 20. Mostarskom sajmu

Od 4. - 8.4. 2017. biti će održan jubilarni 20. Mostarski sajam. Mostarski sajam je po broju izlagača i posjetitelja, najuspješnija sajamska izložba u Bosni i Hercegovini, te dio mreže Asocijacija sajmova Jugoistočne Evrope.

06.04.2017. je Modni dan, kada će, između ostalih dizajnera/ica, studentice studijskog programa Dizajn Visoke škole "Logos centar" u Mostaru, Selma Bijedić, Patricija Prskalo i Francesca Valentina Sabljić, predstaviti svoje autorske modne kolekcije. Također, Francesca i Selma su dio stručnog tima za "Make over" - nagradnu igru koja će uljepšavati dvije sretne dobitnice.

Nagradna igra traje do 20.3.2017., a možete sudjelovati putem oficijelne Facebook stranice Mostarskog sajma: https://www.facebook.com/Mostarsajam/

Sve tri studentice Dizajna su prethodnih godina izlagale svoje kreacije na BH Fashion Weeku Sarajevo; na natjecanju „Perwoll New Generation 2015“, našle su se u finalu i predstavile svoje kreacije Selma Bijedić i Ana Balić. Na natjecanju „Perwoll New Generation 2016“ Patricija Prskalo & Francesca Valentina Sabljić su se također našle u finalu natjecanja te sudjelovale sa svojim kreacijama na finalnoj modnoj reviji (foto), a Selma Bijedić je iste godine pobjednica natjecanja te je samostalnu reviju u oficijelnom programu sa etabliranim dizajnerima predstavila na 37. NIVEA BH Fashion Weeku Sarajevo jesen/zima 2016 (foto).

Zlatni sponzor ovogodišnjeg sajma je Central Osiguranje.

Osim Facebook stranice, o detaljima sajma pratite i na njihovoj oficijelnoj stranici: http://www.mostarski-sajam.com/ 

Objavljeno 27.2.2017. u 09:50h