eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Studenti Sigurnosnih studija Visoke škole „Logos centar“ posjetili SIPA-u

Sukladno potpisanom Sporazumu o suradnji između Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Visoke škole „Logos centar“ Mostar, jučer su, 02.06.2016., studenti studijskog programa Sigurnosne studije, posjetili SIPA-u. Oko 40 studenata, u pratnji voditelja studijskog programa, profesora dr.sc. Maida Pajevića, imali su se priliku upoznati sa organizacijskom strukturom, nadležnosti i ulogom koju SIPA ima u sigurnosnom sustavu BiH, te su im nadalje prezentirani rezultati rada u proteklom periodu i druge činjenice u svezi sa SIPA-inim uspješnim funkcioniranjem.

Studenti su posjetili i bazu Jedinice za specijalnu potporu, gdje im je prezentiran rad i uloga ove elitne Jedinice u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala, a pokazan im je i dio naoružanja i druge opreme kojom Jedinica raspolaže. Također, nazočili su i taktičko-pokaznim vježbama, treningu službenih pasa u oblasti policijske taktike, okušali su se i u gađanju sim naoružanjem, a organizirano je i prikladno natjecanje.

Predstavnici Visoke škole „Logos centar“ izrazili su zahvalnost za prijem i dobrodošlicu, a zaključeno je da je posjeta bila veoma uspješna i višestruko korisna.

Ovakav vid suradnje naročito je značajan jer je veliki broj studenata zainteresiran da nakon završetka studija započne radni odnos u SIPA-i.

Visoka škola „Logos centar“ i SIPA nastavljaju suradnju, prema potpisanom međuinstitucionalnom bilateralnom ugovoru, koji determinira da će ove dvije institucije na neodređeno surađivati u smislu posjeta, sudjelovanja na obukama, treninzima, konferencijama, projektima, okruglim stolovima i drugim vidovima suradnje. 

Objavljeno 3.6.2016. u 10:14h