eUniversity Cisco akademija eVodič eBrošura Upisi Webmail Distance Learning
BH EN

Međunarodna konferencija o službenoj statistici; Izazovi, mogućnosti i buduće smjernice

Međunarodna konferencija o službenoj statistici; Izazovi, mogućnosti i buduće smjernice (ICOS2017) je zajednička inicijativa od strane Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu i Instituta za statistiku Federacije Bosne i Hercegovine, koja ima za cilj okupiti akademike, praktičare i korisnike podataka kako bi predstavili svoja istraživanja, podijelili svoje najbolje primjere iz prakse, te raspravili načine za razvoj službene statistike u Bosni i Hercegovini i regiji.

Ovaj uvodni međunarodni znanstveni skup održati će se u Sarajevu 30. i 31. ožujka 2017. godine, te će težiti da postane dvogodišnji događaj. Uključivati će predavanja pozvanih istaknutih međunarodnih predavača, kao i visoko kvalitetne rezultate istraživanja odabranih podnositelja prijava koje prođu kroz rigorozne preglede rukopisa od strane Međunarodnog znanstvenog programskog odbora. Svi prihvaćeni rukopisi bit će objavljeni u Zborniku radova ICOS2017, za koji imamo cilj da se registrira u istaknutim indeksima / bazama podataka.

Pozivamo vas da pošaljete svoj rukopis za ICOS2017. Izvorni doprinosi na teme navedene ispod (to nipošto nije iscrpan popis) se prikupljaju:

Kvaliteta u službenoj statistici (uključuje uzorkovanje, prikupljanje podataka, analizu,interpretaciju i vizualizaciju), razvoj metodologija i usklađivanje, inovativnost i modernizaciju službene statistike, korištenje modeliranja u službenoj statistici, statistika sektorskih podataka i podatkovne praznine (primjerice, ekonomske, demografske , okoliš, zdravlje, statistika obrazovanja), otvorene / povezane podatke, zloupotreba statistike, statistike za donošenje odluka i razvoj, podataka analitike, vizualizacije podataka, pronalaženje podataka, velikih podataka, procjene utjecaja zahvata, korištenje geoprostornih podataka u statistici, povjerljivosti podataka, i drugo.

Studenti različitih smjerova koji koriste ili namjeravaju koristiti statističke podatke u svojimi straživanjima - nikako se ne ograničavaju na matematiku, ekonomiju i IT - pozivaju se da dostave svoje radove, jer ćemo dijeliti nagrade za Najboljeg studenta ove godine!

Molimo pošaljite svoj sažetak na: abstract-ICOS2017@fzs.ba

Kontakt: ICOS2017@fzs.ba ili ICOS2017@efsa.unsa.ba 

Web: www.icos2017.fzs.ba 

Objavljeno 13.5.2016. u 15:43h